Casterman

Editions Casterman en hun distributeur Flammarion zijn trots om geassocieerd te worden met het jaarlijkse diner van de Belgian Benevolent Society.

Casterman, opgericht in 1780 in België, heeft altijd deel uitgemaakt van het redactionele landschap van de Franstalige wereld. Geassocieerd sinds de jaren 1930 met De avonturen van Kuifje, heeft ze in de loop der jaren een uitzonderlijke catalogus van strips ontwikkeld. De grootste auteurs, zoals Hugo Pratt, Jacques Martin, Jacques Tardi, Enki Bilal, Moebius, enz., hebben bijgedragen en dragen nog steeds bij aan het behoud van de zeer hoge kwaliteit van de collectie. Auteurs van over de hele wereld zijn ook vertegenwoordigd, bijvoorbeeld Art Spiegelman, Jirô Taniguchi, Craig Thomson, enz.

De jeugdsector is niet te overtreffen met de Martine-reeks, die generaties jonge lezers blijft verrassen. Auteurs als Gabrielle Vincent, François Place en meer recent Anne Herbauts zijn nu referenties in de wereld vol met albums voor jongeren.

Casterman trad in 1999 toe tot de Flammarion-groep en zet zijn ontdekkingswerk voort en zorgt tegelijkertijd voor de duurzaamheid van zijn klassiekers.

Meer details.