Het Acer domein

Domaine Acer is al enkele jaren sponsor van de Belgian Benevolent Society.

Nathalie Decaigny heeft een agrarische achtergrond. In 1996 vertrok ze vanuit België naar Quebec op zoek naar het heilige vuur.

Vallier Robert was 10 jaar oud toen zijn vader, Charles-Aimé, hem leerde hoe hij esdoornwater kon oogsten en omzetten in kostbare siroop. Het sap van 200 esdoorns wordt met weinig middelen in de ketel geoogst, maar het zaad wordt gezaaid! Later, in 1990, ontdekte Vallier bosbessen- en honingwijnen. Hij heeft de vonk: "En waarom geen esdoorn?Met de suikerstruik van de familie als speeltuin en zijn boekhouddiploma op zak begon hij aan het esdoornwijnavontuur!

Hun paden kruisen elkaar. Vallier's droom wordt een common life project, Nathalie zal haar beroep als landbouwingenieur nooit uitoefenen! Zijn liefde voor het land en zijn wetenschappelijke achtergrond zullen eerder bijdragen aan de ontwikkeling van het project.

Datzelfde jaar verkreeg Domaine Acer de allereerste ambachtelijke vergunning voor de productie van op esdoorn gebaseerde alcoholische dranken.

Wij zijn ervan overtuigd dat esdoorn erkend moet worden om zijn uitzonderlijke karakter en onderscheidende identiteit. Daarom hebben we ervoor gekozen om af te stappen van de "traditionele" benadering en de rijkdom ervan te benadrukken door een unieke knowhow te ontwikkelen en te verfijnen, de gisting van esdoornwater in wijnen.

Het vergroten van esdoorn door het creëren van nobele producten die al zijn finesse en complexiteit onthullen, is onze diepe motivatie. Het weerspiegelt ook onze gehechtheid aan het land en onze wens om u ons bos terroir en de singulariteit van onze wijnen te laten ontdekken.

Gezondheid!

Vallier Robert en Nathalie Decaigny

U kunt alle producten van het domein ontdekken door hun website te bezoeken.